Öppettider

Måndag-Tisdag

14:00 – 23:00

Onsdag

14:00 – 00:00

Torsdag

14:00 – 23:00

Fredag

14:00 – 00:00

Lördag

11:30 – 00:00

Söndag

11:30 – 23:00

Helglunch 11:30 – 15:00

The Picts Bar

Vi är en Bistro/Pub med inspiration hämtad från Edinburgh, Paris & New York. Vi erbjuder er kvalitetsprodukter både när det gäller mat & dryck. Maten vi serverar är allt ifrån klassiska rätter som, Moules Frites, Bookmakertoast, Cheese-& Bacon burgare & Fish n’Chips.

Läs mer om oss

Vilka var Picterna?

”The Picts” eller ”Pictish people” (Latin för målade eller tatuerade människor), var ett folkslag som levde i Piktland, det som nu är Skottland, ca: 300 f.k- 800-900 e.k. Det finns tyvärr inte så mycket historia om pikterna då ingenting i skrift har hittats om dem. Man vet att Romarna inte rådde på detta krigiska folkslag, när de var där och härjade. Romarna byggde ”Hadrians wall”, som likt kinesiska muren går rakt över Skottland för att hålla Pikterna på avstånd. Man har hittat 19 olika runstenar, som man vet att pikterna har gjort runtom Skottland. De använde ett bildspråk, istället för runskrift. En av stenarna ”the Cadball stone of Hilton”, hittade man på strandlinjen utanför staden Tain i norra Skottland.

Det bildspråk som finns på den stenen anammade Glenmorangie Distillery. Så nu kan man hitta ”The Signet” logo på alla flaskor som Glenmorangie släpper. De har tagit hantverket som Pikterna gjorde, och förvaltat deras bildspråk väl.

På 900-talet så bildade Pikterna och Skoterna (från Irland), olika stammar som senare slöt sig samman och bildade, Kingdom of Alba. Alba är det gamla namnet för Skottland… Så vi brukar säga att, utan Pikterna, inget Skottland. Och utan Skottland, ingen Skottsk Single Malt…!!! 😉

Sláinte Mhva!!!